logo.gif - 9055 Bytes
Hjem | Hva er AHW? | AHW vedtekter | AHW Sekretariat | Arkiv | Kontakt oss | English 22/04/2019
AHW PROGRAM 2005AHW
PROGRAM
2005
ARTIST PROFILERARTIST PROFILER
PRESSEOMTALEBILLETTER
BILDERMEDIA
HISTORIE & HELTERBILDER
AFRIKANSKE ORGANISASJONERKONTAKT OSS


ARRANGEMENTSSTEDER

FEBER KONSERTHUS OG BAR
Pilestredet 8/C.J. Hambros Plass (v/Oslo Tinghus)
www.feberoslo.no

LATTER PÅ AKER BRYGGE
Holmens gate 1
www.latter.no

HØGSKOLEN I OSLO
Pilestredet 48
www.lins.no

COSMOPOLITE
Møllergata 26
www.cosmopolite.no
Amen Noir


Amen Noir (England/Guyana)

Et av de nye, spennende navnene i Londons poesi-kretser. Aktiv i ungdoms- og community arbeid. Har gitt ut tre CD’er og fått stor oppmerksomhet i engelsk media. Arbeidet hans er sterk påvirket av hip-hop.


---------------------------------------------------

Bertrand Besigye


Bertrand Besigye (Norge/Uganda)

En av Norgest første slam-poeter og en energisk performance artist. Opprinnelig fra Uganda. Han debuterte i 1993 med diktsamlingen "Og du dør så langsomt at du tror du lever" (Gyldendal, 1993) som han fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Senere har han gitt ut "Krystallisert sollys" (Aschehoug 2003), og romanen "Svastikastjernen" (Aschehoug, 2004). Besigye vil under Afrikan History Week fremføre et bestillingsverk spesielt dedikert til Synlig-Usynlig festivalen.

---------------------------------------------------
dead prez

dead prez (USA)

Duoen dead prez består av Sticman og M-1, som begge er inspirert av revolusjonære helter fra Malcolm X til Public Enemy. Som både politisk bevisste community aktivister og kreative rappere debuterte de på en mixtape utgitt av plateselskapet Loud i 1997. I 2000 kom debutalbumet ”Lets Get Free” som også inneholdt banger-låten ”Bigger Than Hip-Hop”. De har senere gitt ut to samle-CD’er i mixtape-prosjektet ”Turn Off The Radio” og deres siste utgivelse ”Revolutionary But Gangsta” kom i 2004.

Med militante tekster, kompromissløse holdninger og tunge beats har de klart mesterstykket å få tilhengere blant både unge og gamle hip-hop ”heads”. I tillegg har de hatt høye listeplasseringer i mange land. De har også samarbeidet med Big Pun, Bone Thugs & Harmony, Erykah Badu og på remiksen til deres siste single-hit, ”Hell Yeah” var Jay-Z gjesterapper. dead prez’ live shows er kjent for å ta av. Vi garanterer høy temperatur når Sticman og M-1 besøker Oslo.
Info: www.deadprez.com

---------------------------------------------------

Kat Francois

Kat Francois (England/Grenada)

Lyrisk ordsmed som kombinerer poesi med sin bakgrunn innen film, dans, sosiologi og ungdomsarbeid. Står som arrangør for workshops og månedlige poesi-events i England. I 2004 ble hun kåret til vinner av BBC 3’s Slam konkurranse, en prestisjetung tittel.---------------------------------------------------

OneNess

OneNess (England/Grenada)

Performance poet med bakgrunn fra Grenada. Hun har arbeidet med kvinnegrupper, frigjøringskampanjer, grasrotorganisasjoner og studentaktivisme. Gjennom sitt arbeid formidler hun informasjon om afrikansk historie og har som motto ”to inspire and travel beyond words”. Utga eget album i 2004.
---------------------------------------------------

osibisa.jpg - 16847 Bytes

Osibisa (England/Ghana/Karibien)

Det legendariske bandet Osibisa ble dannet i London i 1969 av tre musikere fra Ghana og tre fra Karibien. Bandet, som huskes best for sin store hit ”Sunshine Day”, har spilt en sentral rolle i å introdusere afrikansk musikk i Nord-Amerika og Europe. Gruppen hadde flere store hits på 70- og 80-tallet, og har turnert over hele verden. Osibisa’s musikk har skilt seg ut fordi den blander afrikanske, karibiske og vestlige musikalske uttrykk til en uimotståelig rytmisk miks. Bandet har utgitt mer enn 15 plater og en rekke live- og samlealbum og gir fortsatt konserter til stor jubel fra publikum. I Oslo stiller de med 10 mann på scenen og den som blir stående igjen på gulvet uten å danse er rett og slett musikk-hater.

---------------------------------------------------

queendom.jpg - 13283 Bytes

Queendom (Norge/Afrika/Karibien)

Queendom er Norges første teatergruppe bestående av unge afrikansk-norske kvinner. Gruppen ble etablert våren 1999 og alle medlemmene jobber profesjonelt med scenearbeid. Målet er å ”synliggjøre vår posisjon som svarte kvinner, samt å skape meningsfylt, samfunnsbevisst og underholdende teater”. Gruppen blander stilarter og uttrykksformer, med alt fra stand-up og poesi til soul og drama. Den faste kjernen består av fire unge kvinner med bakgrunn fra Etiopia, Nigeria, Uganda og Trinidad.

---------------------------------------------------

ras.jpg - 11680 Bytes


Ras Steven (Norge/Kenya)

Reggae/dancehall-poet. Opprinnelig fra Kenya. En av grunnleggerne av Groundation Movement, Norges første reggae sound system. Tekstene hans er forankret i Rastafari filosofi og fremføres over nye og gamle reggae ”riddims” på engelsk, norsk, nyanja og kiSwahili.

---------------------------------------------------

sheldon.jpg - 14608 Bytes

Sheldon Blackman (Trinidad & Tobago)

Musiker og komponist. Sønn av Ras Shorty I, kjent som grunnleggeren av soca-musikk. Som soloartist har han utgitt 3 CD’er og har turnert i Karibien, USA og Europa. Under NOMMO vil han opptre i samarbeid med The R.I.S.E. Project.

---------------------------------------------------

sibhooba.jpg - 13077 Bytes

Sipho Oba (England/Anguilla)

Dub-poet med bakgrunn fra Anguilla, bosatt i England siden 1963. Begynte å skrive i kjølvannet av Brixton-opptøyene tidlig på 80-tallet. Arbeidet hans tar for seg kulturelle og politiske spørsmål og han har i de senere årene brukt mye tid på å holde kreative workshops med barn og ungdom på skoler, i fengsler og ungdomsinstitusjoner. Vinner av en rekke priser, blant annet Fargo Slam Champion i 1998. Utgitt boken ”Making Time to Chat a Rhyme” og CD’singelen ”Surviving”.

---------------------------------------------------

The R.I.S.E. Project

The R.I.S.E. Project (Norge/Afrika/Karibien)

R.I.S.E. (Revolutionary, Independent, Solid, Eloquent) er et prosjekt for unge talenter tilknyttet Afrikan Youth In Norway. Mer enn 60 unge rappere, sangere, dansere og poeter har deltatt i workshops om stemmebruk, tekstforfatting og studioarbeid. I 2003 deltok over 30 av dem på samle-CD’en ”Maroon”. R.I.S.E. har også et søster-prosjekt i Sør-Afrika; R.I.S.E. MZANSI.

---------------------------------------------------

Tuggs.t.a.r

Tuggs.t.a.r (England/Ghana)

Performance poet som har vokst til et stort navn på Londons poesi-scene. Bakgrunn fra Ghana. I 2003 vant han US vs UK finalen av ”Lyrical Court”. Han har gitt ut egen CD og tekstene hans fokuserer på kulturell frigjøring og identitet.
pix.gif - 71 Bytes
Norsk KulturrådInstitusjonen Fritt OrdFEBER Konserthus og BarCosmopoliteKINGIZELATTER på Aker Bryggelins