HJEM HVA ER AHW AHW PROGRAM ARTISTER BILLETTER OG KART MEDIA ARKIV MEDARBEIDER KONTAKT OSS
   
  Hva er AHW?
  Bakgrunn
   
   Hva er AHW?
 Målsetting
 Bakgrunn
 Prinsipper
 Konsept-dokument (pdf)
 
 
 
HVA ER AHW?
Bakgrunn

Afrikan History Week (AHW) er inspirert av liknende arrangementer i afrikanske miljøer internasjonalt. Den afrikansk-amerikanske historikeren og pedagogen Carter G. Woodson (1875-1950) bidro til å grunnlegge Black History Month på begynnelsen av 1900-tallet. Arrangementer som setter søkelys på afrikansk historie finnes nå over hele verden. Ungdomsorganisasjonen Afrikan Youth In Norway (AYIN) har vært foregangsgiver i Norge når det gjelder opplysning og bevisstgjøring rundt afrikansk historie og kultur i Norge siden 1995. Med god hjelp fra AYIN og
en rekke ildsjeler fikk Norge i 2005 sin første årlige, afrikanske kulturfestival; "Synlig-Usynlig".

Det bor mer enn 40.000 mennesker med afrikansk bakgrunn i Norge. Allikevel er miljøet lite
synlig og svært underrepresentert i offentlige sammenhenger. Afrikanere forblir "usynlige" når det gjelder representasjon og deltakelse i offentlige sammenhenger. Samtidig er det stor interesse for uttrykksformer som har røtter i afrikanske tradisjoner. Afrikanere - inkludert viktige, afrikanske kunstnere - har bodd i Norge i mange år, men det råder en oppfatning om at "afrikanere kom hit i går". Tittelen "Synlig-Usynlig" spiller på nettopp en dobbelhet; Å være godt synlig på en side, men usynliggjort på en annen side.

Afrikansk historie forblir ukjent for de fleste. Den informasjonen som finnes anses ofte som kjedelig og uinteressant. AHW vil ta utgangspunkt i noen av de trendene som preger urban kultur og forsøke å spore deres afrikanske opphav, påvirkning og innflytelse. Gjennom dette skapes en naturlig sammenheng mellom tradisjon, modernitet, forskning, folkelighet, intellektualisme, ekspressiv provokasjon, ettertenksom refleksjon og soulful inspirasjon.


 
© 2006 Afrikan History Week – Norway.
E.mail: webmaster@afrikanhistoryweek.com