HJEM HVA ER AHW AHW PROGRAM ARTISTER BILLETTER OG KART MEDIA ARKIV MEDARBEIDER KONTAKT OSS
ARTISTER
Artistprofil
 
 

IBRAHIMA SORY DIALLO

Før i tiden var enventyrfortælling en vigtig del af opdragelsen i samfundet og en stund hvor man kunne bearbejde dagligdagens indtryk. Vi har stadigvæk brug for enventyrfortællingen, som er et godt redskab til at skabe socialt samværd.

De sociale relationer bliver bl.a. udviklet gennem at man lytter, man taler sammen om det der bliver fortalt og forholder sig åbent overfor tingene. Eventyrene rummer humoren, alvoren, spændingen, det dagligdags, det fantastiske, m.m.

Eventyr henvender sig til alle aldre, det er derfor, at der er almendelige eventyr, som altid ender med en moral, dilemma eventyr, som handler om kærlighed, mod og tålmodighed, erotiske og frække eventyr, som også handler om kærlighed og sex.

Gennem eventyr med hekse, prinser og prinsesser, onde stedmødre/færdre, grådige hyhæner og kloge kameleoner, dilemma og saftige erotiske fortællinger vil jeg tryllebinde publikummet med den fortælletradition jeg selv er vokset op med. Jeg optræder med traditionel trommespil og dans - og heri vil jeg inddrage publikum.

Jeg holder også foredrag om afrikansk livsfilosofi, hvor jeg sætter focus på den afrikanske livsfilosofi, som tager udgangspunkt i menneskets rolle i familien, i samfundet og i universet. Jeg vil bl.a. fortælle, hvorfor en kvinde er stækere end en mand og hvorfor man skal respektere kvinder.

Jeg holder foredrag om at være ældre i Afrika. For at være ældre er ikke bare at have hvidt skægt og passe børnebørn. Man siger i Afrika, at hver gang en ældre dør er som et bibliotek, som brænder.

Jeg er født i Guinea i Vestafrika, jeg er uddannet i filosofi fra Guinea. Jeg kom til Danmark i 1990 og har her uddannet mig til pædagog på Hillerød Semenarium årgang 2000. I dag arbejder jeg som pædagog og afdelingsleder på en Skole og Fritidsordning i Kastrup, Tårnby. Jeg har været på mange festivaler, skoler, private fester, osv, osv... Jeg er dansk gift, og vi har to børn.

 

 

© 2006 Afrikan History Week – Norway.
E.mail: webmaster@afrikanhistoryweek.com